A cukkini egy elég ízetlen zöldség, éppen ezért rengeteg minden készülhet belőle! Mai ebédkor éppen egy könnyű, de mégis laktató felfújttá alakult át.
Ha van pici babád aki tojást már eszik (1 éves vagy annál idősebb), akkor Neki is tökéletes ebédre, uzsonnára vagy vacsorára. De ha betegségből lábadozol vagy csak 30 fokban nem kívánsz nehéz ételt vagy éppen vendégeket vársz…
Akkor lesz még felejthetetlenebb az ízvilága, ha jó minőségű alapanyagokat használsz hozzá.
Íme hát az egyszerű recept kb. 4 személyre:
Hozzávalók
Ha éppen nincs sok időd a főzésre, akkor ez a recept pont neked való. Fél óra alatt mindennel együtt elkészül és mellé még irtó finom is. Ringatóról sétáltunk éppen hazafelé mikor összeállt a fejemben ez az egytálétel (vagy kinek mi). Nagyon megörültem magamnak és alig vártam, hogy mi lesz belőle. Asssszem jó lett...
A brokkolit szinte nyersen hagytam, így a puha krumpli és zöldborsó méltó ellentéte lett a pirított mandulával együtt. Itt is érvényes, hogy csak jó minőségű alapanyagokat használj, ez is rengeteget ad az étel ízéhez.
Hozzávalók 2-3 személyre
Isteni ebédünk volt ma. Még volt egy kis kolbásztököm a hűtőben és egy finom krumplis egytálételnek kívántam meg. Nagy szerencsénk van, mert Z. anyukája mindig ellát minket friss kerti terményekkel, így volt ez most is a kolbásztök esetében. Ezt a tökfajtát nem azért hívják „kolbásznak”, mert az íze hasonlítana rá, hanem mert az alakja vékony, hosszúkás. Ez a darab, amit én használtam volt 40-50 cm.
Hozzávalók 2-3 személyre