Ez egy nagyon egyszerű sütemény, és ha megmaradt a csicseriborsódnak a főzőleve, akkor semmiképp ne öntsd ki! Egy habverővel 1 perc alatt keményebb habbá verhető mint a tojásfehérje. És ha vegán vagy, vagy a tojásra érzékeny vagy nem szeretnél semmilyen ételt kidobni, akkor pedig ez a hír egyszerűen csodálatos!
Sőt! Zsiradék sem kell a tésztájába.
Emlékeztek azokra a csokikra, amikbe levegőt engedtek? És ettől olyan könnyű lett, pici buborékok voltak benne? Ez a süti pont olyan, csak sokkal finomabb és egészségesebb. Jöjjön hát a recept!
Sokszor nehéz kitalálnom, hogy mit együnk ha főzeléket készítek. Aztán eszembe jutott ez a kölesfasírt. Már csináltam hasonlót, de annak a fő alkotórésze hajdina volt (itt találod: http://manioka.hu/content/hajdina-fasirt).
A köles régen az emberek mindennapi tápláléka volt. Aztán egy ideig abszolút nem is lehetett kapni a boltokban, és mikor újra hozzá lehetett jutni akkor sokan gasztronómiai divatozásnak könyvelték el.
A hajdináról sokáig megfeledkeztünk, és csak egy pár éve kezdte újra az ételeink részét képezni. Bár még most sem túl népszerű gabona, azért már nem néznek rád ősember ufóként ha kiejted a szádon a nevét. Jó, ha minél többször készítesz valami finomságot belőle, mert nagyon jó beltartalmi értékekkel rendelkezik. Rost tartalma kétszerese a többi gabonáénak, fehérjéi értékesebbek (több esszenciális fehérjéje van) és magas benne a kalcium, magnézium, cink és a vas.
Ja! - és gluténmentes is.
Isteni ebédünk volt ma. Még volt egy kis kolbásztököm a hűtőben és egy finom krumplis egytálételnek kívántam meg. Nagy szerencsénk van, mert Z. anyukája mindig ellát minket friss kerti terményekkel, így volt ez most is a kolbásztök esetében. Ezt a tökfajtát nem azért hívják „kolbásznak”, mert az íze hasonlítana rá, hanem mert az alakja vékony, hosszúkás. Ez a darab, amit én használtam volt 40-50 cm.
Hozzávalók 2-3 személyre
A kisfiam imádja a palacsintát (ez nem olyan meglepő), így a ma esti program a közös sütögetés volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Annyira jó együtt kikeverni a tésztát, aztán megsütni és megtölteni. Meg persze megenni. :)
Ebből a receptből egy isteni vékony, könnyű tészta lesz. Annak ellenére, hogy a fele teljes kiőrlésű lisztből készül.
Hozzávalók 15 darabhoz