Ez egy nagyon egyszerű sütemény, és ha megmaradt a csicseriborsódnak a főzőleve, akkor semmiképp ne öntsd ki! Egy habverővel 1 perc alatt keményebb habbá verhető mint a tojásfehérje. És ha vegán vagy, vagy a tojásra érzékeny vagy nem szeretnél semmilyen ételt kidobni, akkor pedig ez a hír egyszerűen csodálatos!
Sőt! Zsiradék sem kell a tésztájába.
Emlékeztek azokra a csokikra, amikbe levegőt engedtek? És ettől olyan könnyű lett, pici buborékok voltak benne? Ez a süti pont olyan, csak sokkal finomabb és egészségesebb. Jöjjön hát a recept!
Még valamelyik amerikai gasztroblogon láttam, hogy egy céklás hamburger pogácsát sütöttek. De olyat ám, ami egyben marad grillezésnél, serpenyőben való sütésnél! Sőt nemhogy egyben marad, hanem ráadásul olyan mintha tojás fogná össze az alapelemeket. Nem mást használtak hozzá, mint a csicseriborsó vagy a fehérbab főzőlevét, az „aquafabát”.