Almás rétes cukor nélkül

almás rétes
almás rétes

Hozzáadott cukor és más édesítő nélkül készült. Nem vagyok cukorellenes, de ha meg lehet anélkül oldani és a végeredmény abbahagyhatatlan, akkor mindenképp megéri. Na meg akkor is, ha van a családban 2 éven aluli (na meg felüli, szóval bárkinek és mindenkinek jó lesz). :)

Annyira az orrunk előtt van az alma és mindig rendelkezésre áll, hogy bele sem gondolunk milyen fantasztikus tulajdonságai vannak. Magas pektin tartalma révén a belek egészségét tartja fenn (táplálja a jó bélbaktériumokat), olyan antioxidánsok (sejtvédő anyagok) vannak benne, amik védik az erek falát, a tüdőt és csökkenthetik a rosszindulatú daganatok kialakulását. Kálciumot, vasat, C-vitamint, A-vitamint tartalmaz. Kettő az egyben, ugyanis a vas felszívódásához kell a C-vitamin. Sőt a mazsola még gazdagabb vasban.

Jöjjön hát a recept:

Hozzávalók

  • 4db réteslap (ebből két rétes lesz, általában egy csomag tartalmazza)
  • 8db nagy, édes alma hámozva, reszelve
  • egy nagy marék mazsola
  • 16 ek. teljes kiőrlésű búzadara + a töltelék alá
  • fahéj
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • kókuszzsír

Elkészítése

Egy tepsibe rakj sütőpapírt, majd készítsd elő a nyújtódeszkát. Vizezz be egy konyharuhát, jól csavard ki és terítsd rá a deszkádra. Óvatosan hajtogasd szét a rétestésztát, és kend meg olvasztott kókuszzsírral. A reszelt almát (nyomkodd ki alaposan), mazsolát, fahéjat, citromhéjat, 8 evőkanál búzadarát keverd össze. A tészta feléd eső végét szórd meg kb. 4 ek. búzadarával és halmozd rá a tölteléket. Tekerd fel a rétest a konyharuhával és óvatosan alányúlva rakd a tepsibe. Kend meg a tetejét is olajjal és a másik rétest ugyanígy készítsd el.

Ha szereted a mákot, akkor ízlés szerint adhatsz a töltelékhez darálva. Isteni lesz és plusz vasforrást is jelent. :)

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Almás rétes cukor nélkül" csatornájára