Ázsiai tészta hűtőben talált zöldségekből

Ázsiai tészta
Ázsiai tészta

Nagyon nem szeretek ennivalót kidobni. Megvenni viszont annál inkább!
Nem a ruhabolt jelenti számomra a Paradicsomot, hanem a piac vagy egy csomagolásmentes bolt. Itt időtlen időkig el tudok lenni és általában úgy hagyom el a helyszínt, hogy a fülemen is valami finomság lóg miközben jár az agyam, hogy miket fogok ezekből készíteni.
Igyekszem kiüríteni a hűtőt a következő vásárlásig, így történt ez azon a bizonyos napon is amikor ez a „mindentbele” tészta meglátta a napvilágot. Azóta hetente készítem ebédre vagy vacsorára. Annyira finom!

Hozzávalók 4 nagyobb adaghoz:

2 nagy fej lilahagyma csíkokra vágva
4 közepes sárgarépa karikára vágva
½ nagy fej zeller vékony lapokra vágva
¼ karfiol (ez egy nagy fej volt, ha kisebbed van, tedd bele a felét nyugodtan)
1 hüvelykujjnyi gyömbér minire kockázva
10db nagy levél mángold (vagy pak-choi, kelkáposzta, fodros kel, stb.) csíkokra szelve
1 nagy piros kápia paprika (azért piros, hogy édes íz is legyen benne) kis kockákra vágva
400ml kókusztej
1 csomag natúr tofu felkockázva

Szószhoz

1 nagy, púpos evőkanál miso paszta (bioboltokban, ázsia boltokban beszerezhető)
1 nagy, púpos evőkanál földimogyoróvaj (figyelj rá, hogy 100% földimogyoró legyen, ne tartalmazzon pálmaolajat, cukrot)
5 evőkanál szójaszósz

400g teljeskiőrlésű tészta
koriander és sótlan földimogyoró a tálaláshoz

Egy nagy, lapos lábosban tedd oda a zöldségeket főni a kókusztejjel (kivéve a leveleket és a paprikát).
Közben tedd oda a vizet a tésztának.
Ha a zöldségek már kezdenek puhulni, add hozzá a szósz hozzávalóit, a paprikát, tofut és a mángoldot és főzd még kb. 15 percig.
Tegyél hozzá egy falatnyi vizet, ha túl sűrű a ragu.
Ha a tészta kifőtt, tegyél a tálba belőle, rá jó sok ragut és a tetejére még egy kis koriander levél és tört mogyoró dukál, ha van otthon.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Ázsiai tészta hűtőben talált zöldségekből" csatornájára