Brokkolifőzelék fűszeres csicseriborsóval és pirított dióval

brokkolifőzelék
brokkolifőzelék

Ebédre vagy vacsorára, nagyon gyorsan kész ez a főzelék. A brokkolinak most éppen nincs idénye (májustól - decemberig van), de ez cseppet se izgasson most! Használj fagyasztott zöldséget, ezzel gyorsabban el is készül az étel. Ha valaminek nincs idénye, akkor érdemes a fagyasztott változatot készíteni, hiszen az nagy valószínűséggel akkor termett, mikor itt volt a szezonja. Így a tápanyagtartalma magasabb és a vegyszerek száma talán alacsonyabb lesz.

Most fűszeres csicseriborsóval tálaltam (amúgy - csak magában - pedig tökéletes nasi válhat belőle). Ha kisgyerekeknek is szeretnél adni, akkor a csicseriborsót csak főzd meg nekik.

A csicseriborsóban sok a magnézium és a vas. A brokkoliban pedig a kálcium és a vas is. Így ezzel a párossal nagyon jót teszel a szervezetednek!

Hozzávalók 3-4 személyre

  • 600g tisztított brokkoli
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl rizstejszín
  • 4 ek. rizsliszt
  • finomítatlan tengeri só
  • bazsalikom
  • dió
  • 250g főtt csicseriborsó
  • kókuszzsír a borsóhoz
  • tandori masala fűszerkeverék

Elkészítés

Először pirítsd meg a fűszerkeveréket a kókuszzsíron amiben majd a főzeléket készíted. Majd forgasd bele a csicserit. A diót a sütő grilljén pirítsd meg.
Nem kell elmosnod az edényt, ha kivetted a borsót. Rakd bele a kockára vágott vörös- illetve fokhagymát és egy kevés vízzel kezd el főzni. Majd kb. 10 perc után tedd hozzá a brokkolit és a sót, bazsalikomot és annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd amíg a brokkoli puha nem lesz (kb. 10-15 perc) és a végén habard be a tejszínes- lisztes keverékkel. Forralj rajta egyet és el is zárhatod a hőforrást.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Brokkolifőzelék fűszeres csicseriborsóval és pirított dióval" csatornájára