Céklás- krumplifőzelék

céklás- krumplifőzelék
céklás- krumplifőzelék

Abszolút krumplifőzelék ízű, gyönyörű színű ez az étel! A cékla csak épphogy egy kis édességet ad hozzá. Kanalazás közben végig csodáltam ezt az élénk pink színt.
Csicserifasírttal ettük, de bármilyen feltét illik hozzá amit amúgy a krumplifőzelékhez szoktál készíteni.

Hozzávalók 4 személyre

  • egy nagy cékla 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 5 nagyobb krumpli 2x2 cm-es kockákra vágva
  • egy nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. szójajoghurt
  • só, majoranna

Elkészítése

A kockára vágott krumplit, céklát, hagymát, fokhagymát annyi sós vízben tedd oda főni, hogy épp ellepje a zöldségeket.
Ha megfőttek, add hozzá a joghurtot, majorannát (csak keveset, mert keserű lehet ha túl sokat szórsz rá).
Egy turmixgépbe szedj ki 2 merőkanállal és turmixold össze, majd tedd vissza a lábasba és jól keverd el (ezzel sűríted a főzeléket).

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Céklás- krumplifőzelék" csatornájára