
Abszolút krumplifőzelék ízű, gyönyörű színű ez az étel! A cékla csak épphogy egy kis édességet ad hozzá. Kanalazás közben végig csodáltam ezt az élénk pink színt.
Csicserifasírttal ettük, de bármilyen feltét illik hozzá amit amúgy a krumplifőzelékhez szoktál készíteni.
Hozzávalók 4 személyre
- egy nagy cékla 1x1 cm-es kockákra vágva
- 5 nagyobb krumpli 2x2 cm-es kockákra vágva
- egy nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek. szójajoghurt
- só, majoranna
Elkészítése
A kockára vágott krumplit, céklát, hagymát, fokhagymát annyi sós vízben tedd oda főni, hogy épp ellepje a zöldségeket.
Ha megfőttek, add hozzá a joghurtot, majorannát (csak keveset, mert keserű lehet ha túl sokat szórsz rá).
Egy turmixgépbe szedj ki 2 merőkanállal és turmixold össze, majd tedd vissza a lábasba és jól keverd el (ezzel sűríted a főzeléket).
Jó étvágyat!