Céklás tócsni

tócsni
tócsni

Ha lehet készíteni krumpliból, cukkíniből, akkor többféle zöldségből miért ne? Így született meg ez a tócsni, de mikor megkóstoltuk, akkor eszünkbe jutott, hogy vega hamburgerbe is kiváló. Szerintem a húsimádóknak is érdemes ilyet csinálni! Ráadásul sok a vas benne és a kelkáposztában található lutein és zeaxantin segít, hogy a szemed sokáig egészséges maradjon.

Sütheted sütőben sütőpapíron, de ezt most olajban sütöttem ki. Tökmagolajos salátával szuper kényeztetés!

Hozzávalók kb. 15 darabhoz

  • 2 kisebb cékla reszelve (ha bio meg sem kell pucolni csak alaposan megmosni)
  • 1 közepes karalábé fele reszelve
  • 2 tenyérnyi levél kelkáposzta apróra vágva
  • 1 kisebb sárgarépa lereszelve
  • 1 kis lila- vagy vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 8 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 bio tojás
  • petrezselyem
  • kurkuma
  • olaj a sütéshez
  • konyhai törlőpapír az olaj felitatásához

Elkészítés

A hozzávalókat keverd össze és egy serpenyőben felforrósított olajban süsd ropogósra. Mikor kiveszed, itasd fel a felesleges olajat róla és már ehetitek is. Frissen a legfinomabb!

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Céklás tócsni" csatornájára