Csicseri leves

csicseri leves
csicseri leves

Fantasztikus ez a leves! Szerintem nem tudok annyit főzni, hogy egyszerre meg ne együk. :)
Akár bográcsozáshoz is remek választás tud lenni! Ha nyáron készíted, akkor próbálj meg friss bazsalikom- és oregánó levelet szerezni, mert attól még zamatosabb lesz.

A zöldségeket az oregánó és a bazsalikom bolondítja meg. Ettől mindig úgy érzem, mintha egy mediterrán szigeten kanalaznám ezt a sűrű nedűt. Ráadásul a csicseriborsó nagyon jó növényi fehérje és vas forrás is.

Hozzávalók 6-8 személyre

  • 3 közepes szál sárgarépa
  • 1 nagyon nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg csicseriborsó (370ml)
  • 3 kis krumpli
  • kurkuma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • finomítatlan tengeri só
  • olívaolaj

Elkészítés

Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát és tedd egy nagy lábosba. Pucold meg, majd vágd fel a sárgarépát és a burgonyát is. Add hozzá a hagymákhoz és szórd meg a fűszerekkel és a sóval. Adj hozzá annyi vizet, hogy kb. 2 cm-re ellepje a zöldségeket és főzd puhára. Ha már majdnem kész a leves, akkor add hozzá a csicserit és fűszerezd meg még egy kicsit a levest (a főzés során veszítenek a fűszerek az aromáikból), önts hozzá még vizet ha szükséges. Ha lekapcsoltad a tűzhelyet, löttyints egy kis olívaolajat a levesbe az íze kedvéért.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Csicseri leves" csatornájára