
Ez egy nagyon egyszerű sütemény, és ha megmaradt a csicseriborsódnak a főzőleve, akkor semmiképp ne öntsd ki! Egy habverővel 1 perc alatt keményebb habbá verhető mint a tojásfehérje. És ha vegán vagy, vagy a tojásra érzékeny vagy nem szeretnél semmilyen ételt kidobni, akkor pedig ez a hír egyszerűen csodálatos!
Sőt! Zsiradék sem kell a tésztájába.
Emlékeztek azokra a csokikra, amikbe levegőt engedtek? És ettől olyan könnyű lett, pici buborékok voltak benne? Ez a süti pont olyan, csak sokkal finomabb és egészségesebb. Jöjjön hát a recept!
Hozzávalók egy 20x30cm-es kis tepsihez
- 125ml csicserilé habbá verve
- 30g kakaópor
- 100g 70%-os étcsokoládé
- 195g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- csipet só, ha a csicserilében nem volt
- 90g finomítatlan nádcukor
- 125ml víz
- 1 kis zacskó sütőpor
Elkészítés
A lisztet, sütőport, cukrot és a kakaóport keverd össze, majd add hozzá a vizet és az apróra tördelt csokoládét. A végén óvatosan, lassanként keverd hozzá a habot. A víz mennyisége eltérhet picit, mert liszt fajtájától függ mennyit vesz fel. Az a jó, ha hígabb tésztát kapsz a végén (már mikor a habot is hozzáadtad).
Egy kiolajozott, lisztezett tepsibe téve süsd 180 fokon 15-20 percig.
Jó étvágyat!