Csokis piskóta tojás nélkül

vegán csokis piskóta
vegán csokis piskóta

Ez egy nagyon egyszerű sütemény, és ha megmaradt a csicseriborsódnak a főzőleve, akkor semmiképp ne öntsd ki! Egy habverővel 1 perc alatt keményebb habbá verhető mint a tojásfehérje. És ha vegán vagy, vagy a tojásra érzékeny vagy nem szeretnél semmilyen ételt kidobni, akkor pedig ez a hír egyszerűen csodálatos!
Sőt! Zsiradék sem kell a tésztájába.

Emlékeztek azokra a csokikra, amikbe levegőt engedtek? És ettől olyan könnyű lett, pici buborékok voltak benne? Ez a süti pont olyan, csak sokkal finomabb és egészségesebb. Jöjjön hát a recept!

Hozzávalók egy 20x30cm-es kis tepsihez

  • 125ml csicserilé habbá verve
  • 30g kakaópor
  • 100g 70%-os étcsokoládé
  • 195g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • csipet só, ha a csicserilében nem volt
  • 90g finomítatlan nádcukor
  • 125ml víz
  • 1 kis zacskó sütőpor

Elkészítés

A lisztet, sütőport, cukrot és a kakaóport keverd össze, majd add hozzá a vizet és az apróra tördelt csokoládét. A végén óvatosan, lassanként keverd hozzá a habot. A víz mennyisége eltérhet picit, mert liszt fajtájától függ mennyit vesz fel. Az a jó, ha hígabb tésztát kapsz a végén (már mikor a habot is hozzáadtad).

Egy kiolajozott, lisztezett tepsibe téve süsd 180 fokon 15-20 percig.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Csokis piskóta tojás nélkül" csatornájára