
Ez az étel csupa öröm: fél óra alatt megvan, tele van tápanyagokkal és nem utolsósorban nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre
- egy nagyobb fej brokkoli
- egy csésze csicseriborsó (szárazon mérve) vagy üveges/konzerv változat
(ebből 250-300g-os) - 320g tészta szárazon mérve
- 1 üveg olajban eltett articsóka (dm-ben vásároltam)
- só, bazsalikom
- 4 marék blansírozott, pirított mandula
Elkészítése
Főzd meg a csicseriborsót, és tegyél oda egy nagy lábasban vizet a tésztának. A borsót akár előző nap is megfőzheted, a hűtőben eláll 2 napig. Sőt akár kis adagokban le is fagyaszthatod és amikor szükséged van rá csak előkapod.
A brokkolit szedd rózsáira – nagyobb darabokban párold meg, majd a végén összevágod kisebbre (így több tápanyag marad benne) – és párold 5-8 percig, majd egy deszkán vágd össze, tedd félre.
Ha megfőtt a tésztád és a csicseriborsód, akkor keverd össze őket a brokkolival és a darabokra vágott articsókával (olajával is). Szórd meg sóval, bazsalikommal, forgasd össze, szórd meg a pirított mandulával és már tálalhatod is!
Jó étvágyat!