Kakaóscsiga

Nagyon finom receptet olvashattok alább, ami még cukorbetegség esetén is fogyasztható és reggelre készül el a friss, egészséges csiga! Fagyasztott áfonyából, datolyából, vízből és pár levél leveleskelből készült szósszal ettük.

Kovásszal készült, datolyapasztával van édesítve. Kb. 25 db lesz belőle.

Hozzávalók a tésztához

130g kovász
900g teljeskiőrlésű búzaliszt
2 ek. mandulavaj
4 szem királydatolya (vagy 8 kisebb)
6dl víz

a töltelékhez

12 szem datolya
víz
kakaópor

A kovászt előző délelőtt készítsd el: 50g langyos vizet, 50g lisztet és 30g kovászt keverj össze és hagyd a pulton dolgozni. 6 óra múlva gyúrd be a tésztát, dagaszd 10 percet és takard le. Majd egy óra múlva hajtogasd át kicsit. Hagyd kint még 2 órát a pulton, majd reggelig tedd be a hűtőbe.
Reggel melegítsd elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütési fokozaton) és nyújtsd ki a tésztát. Óvatosan dolgozz vele, hogy a kis buborékok benne maradjanak. Készíts egy datolyapasztát a datolyából és vízből, kend be a kinyújtott tésztát, szórd be kakaóporral és tekerd fel, majd vágd kb. 1 cm széles csíkokra. Sütőpapírral bélelt tepsin süsd kb. 25 percet, majd még a grill fokozattal melegíts rá 3-4 percet a tetejére.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Kakaóscsiga" csatornájára