
Épp szitál kint az eső, szürke, ködös idő van. Sárgulnak a falevelek, fúj a szél. Hazafelé tekerve az járt a fejemben mit is készíthetnénk a gyerekekkel. Persze hol máshol mint a konyhában. :)
A kardamom ott volt a listámon.
A kardamom egy indiából származó fűszer. Melegítő hatású, jót tesz a puffadás megelőzésében, az epeproblémákban. Ráadásul csökkenti a vérnyomást, támogatja a vesék munkáját, segít a rossz lehelet és az asztma leküzdésében. Érdemes sűrűn fogyasztani, viszont vigyázzatok arra, nehogy túl sokat tegyetek belőle a tésztába, innivalóba, mert átveheti az uralmat más ízek felett.
A nyers golyókba került még aszalt sárgabarack és mandula, amikben sok vas található.
Hozzávalók 10 golyóhoz
- 150g aszalt sárgabarack
- 100g blansírozott mandula
- 1 mokkáskanál kardamom
- fél mokkáskanál fahéj
- kókuszreszelék és karob a hempergetéshez
Elkészítése
Áztasd be a sárgabarackot 1 órára, majd csepegtesd le.
A mandulát a fűszerekkel aprítógépben őröld finomra, majd add hozzá a barackokat és addig járasd a gépet, míg sima masszát nem kapsz.
Gyúrj golyókat és hempergesd meg kókuszban, karobban vagy akár fahéjban, mandulában.
Jó étvágyat!