Kardamomos nyers golyók

nyers golyók
nyers golyók

Épp szitál kint az eső, szürke, ködös idő van. Sárgulnak a falevelek, fúj a szél. Hazafelé tekerve az járt a fejemben mit is készíthetnénk a gyerekekkel. Persze hol máshol mint a konyhában. :)
A kardamom ott volt a listámon.

A kardamom egy indiából származó fűszer. Melegítő hatású, jót tesz a puffadás megelőzésében, az epeproblémákban. Ráadásul csökkenti a vérnyomást, támogatja a vesék munkáját, segít a rossz lehelet és az asztma leküzdésében. Érdemes sűrűn fogyasztani, viszont vigyázzatok arra, nehogy túl sokat tegyetek belőle a tésztába, innivalóba, mert átveheti az uralmat más ízek felett.

A nyers golyókba került még aszalt sárgabarack és mandula, amikben sok vas található.

Hozzávalók 10 golyóhoz

  • 150g aszalt sárgabarack
  • 100g blansírozott mandula
  • 1 mokkáskanál kardamom
  • fél mokkáskanál fahéj
  • kókuszreszelék és karob a hempergetéshez

Elkészítése

Áztasd be a sárgabarackot 1 órára, majd csepegtesd le.
A mandulát a fűszerekkel aprítógépben őröld finomra, majd add hozzá a barackokat és addig járasd a gépet, míg sima masszát nem kapsz.
Gyúrj golyókat és hempergesd meg kókuszban, karobban vagy akár fahéjban, mandulában.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Kardamomos nyers golyók" csatornájára