
Csicseriborsóval készült a padlizsán ragunk. Ebben a hüvelyesben sok vas, cink és magnézium található. Friss bazsalikommal és paradicsommal igazi nyári étel.
Fekete rizs volt a köret hozzá, de bármilyen más gabonával is tökéletes! A fekete rizs az egyik legegészségesebb gabona, mivel lilás-feketés színét az antocianin nevű antioxidánstól kapja. Érdemes mindig a sötétebb színű alapanyagokat választanod, hogy minél több antioxidáns (olyan anyag, mely védi a szervezetet a környezet káros hatásaitól – így ellenállóbá tehet a betegségekkel szemben) vigyél be a szervezetedbe.
Hozzávalók:
1 nagy fej lilahagyma kockára vágva
4 db ökörszív paradicsom kockázva
1 nagyobb padlizsán kockára vágva
3 csésze (2dl) főtt csicseriborsó
1 nagy marék mazsola
1 csésze magozott, zöld olívabogyó félbe vágva
római kömény
fahéj
bazsalikom
só
1 csésze fekete rizs
só
Elkészítés:
A rizs kivételével tegyél mindent egy alacsony lábosba, majd lassú tűzön kezd el főzni. Nem kell alá víz, elég annyi nedvesség ami kifő a paradicsomból. Ha már jól összefőtt minden, akkor készen is van.
A rizst öblítsd le egy szűrőben, majd kétszeres mennyiségű vízzel tedd fel főni. Kb. 40 percig főzd, majd jó ha még 10 percet áll.
Jó étvágyat!