Lencsefőzelék

lencsefőzelék
lencsefőzelék

Lencsefőzelék

A vöröslencse jótékony hatásáról már írtam (itt: http://manioka.hu/content/voroslencse-kremleves), és ez igaz a barna lencsére is. Egy szóval vegyétek, egyétek! Akár napi rendszerességgel is beiktathatjátok az étrendetekbe, sőt! Ha vegánok vagytok akkor szinte kötelező. :)

Hozzávalók 5-6 adaghoz

  • 2 csésze kis szemű barnalencse (min. 6 órára beáztatva)
  • 3 púpozott ek. mustár (Bio Berta mustárát használtam – nem csípős, így gyerekeknek is kiváló)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek. pirospaprika
    (itt is érdemes az ökológiai gazdálkodásból valót használni – nem „csupán” vegyszermentes, de az íze! - nem lehet egy lapon említeni a hagyományos gazdálkodásból származóval)
  • 3 nagy darab babérlevél
  • gabonakolbász (füstölt barnarizs csemege – vicces neve van)
  • pár karika erőspaprika
  • lucernacsíra

Elkészítése

A hagymákat vágd apró kockára, majd add hozzá az átöblített lencsét. Engedd fel annyi vízzel, hogy kétujjnyira ellepje, majd kevés sóval és a babérlevelekkel kezd el főzni (ez kb. 1 óra). Ha már puha a lencse, akkor vegyél ki belőle két nagy evőkanálnyit és turmixold össze (ezzel sűríted a főzeléket) és tedd vissza a lábosba. Szórd meg a pirospaprikával, sózd, add hozzá a mustárt és forralj rajta egyet.

Gabonakolbásszal, csírával és erős paprikával tálalhatod. Jó étvágyat!

Ui.: bocsi a képért, már este sikerült csak "lencse-végre" kapnom...

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Lencsefőzelék" csatornájára