Pizza zöldborsóval

pizza zöldborsóval
pizza zöldborsóval

Sokszor, ha valaki azt hallja, hogy „pizza”, akkor egy egészségtelen ételre gondol, pedig a pizza is lehet abszolút egészséges és nagyon ízletes. Bár az lehet, hogy nem 40 fokban kellene sütögetni, de valahogy ez nekem most nem volt akadály. Egy finom ebéd reményében még ezt is bevállaltuk a panelban.

Hozzávalók

  • 400g liszt (most fele-fele arányban használtam fehér lisztet és teljes kiőrlésű lisztet)
  • 4g szárított élesztő (vagy 10g friss élesztő)
  • 1 tk. méz
  • 2 tk. só
  • 270 ml langyos víz
  • 3 ek. olívaolaj (175 foknál ne süssd nagyobb hőfokon)
  • 220g sűrített paradicsom (próbálj meg üvegeset használni; ha túl sűrű, akkor egy kis paradicsomlével hígítsd)
  • 5 marék pucolatlan zöldborsó
  • 200g sajt (mozzarella, bármilyen kemény sajt)
  • friss bazsalikom, oregánó

Elkészítés

  • A lisztet öntsd egy mély tálba és add hozzá az élesztőt, olajat, sót, mézet.
  • A vízzel gyúrd ruganyos tésztává. (érdemes egy kicsit dagasztani).
  • 10 perc múlva újra dagaszd kicsit, majd langyos helyen hagyd a duplájára kelni.
  • A zöldborsót pucold meg és tedd félre.
  • A tepsit vajazd ki és szórd be liszttel (kis ütögetéssel jól el lehet oszlatni).
  • Nyújtsd ki a tésztát 5mm-es vastagságúra és a nyújtófa segítségével fektesd óvatosan a tepsibe.
  • A paradicsomszószt kend el a tésztán, szórd meg friss oregánóval, bazsalikommal és a zöldborsóval.
  • Szórd rá a reszelt sajtot és melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  • 10 perc múlva tedd a pizzát az előmelegített sütőbe és amikor már picit megpirult a teteje is, akkor jó lesz.

Moss hozzá egy kis salátát vagy bármilyen friss zöldséget amit megkívánsz. :)

Itt találtok még a zöldborsóról érdekességeket és információkat: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mi-fan-terem-zoldborso

Ha nem eszel húst, akkor minden olyan étel fogyasztása jó ami paradicsompürét tartalmaz, mivel ez nagyon jó vasforrás.

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Pizza zöldborsóval" csatornájára