Ropogós csokis szelet

ropogós csokis szelet
ropogós csokis szelet

Ez az édesség lett az egyik kedvencünk mostanában. Édes, de nem tolakodóan. Ropogós, de mégis lágy. Ami még nagyon jó benne, hogy nem lehet sokat enni egyszerre, mert eltelít. Nem utolsósorban pedig nagyon jó tápanyagforrás is. Hűtőben eláll jó pár napig és ha egy kis édes ízre vágysz, csak vágj egy darabot belőle.

Hozzávalók

  • 250g korpás keksz (nem kell, hogy édes legyen, inkább semleges)
  • 200g 70%-os étcsokoládé
  • 4 ek. méz
  • 150g vaj
  • 150g olajos mag (dió, mandula, stb.)
  • 75g vörös áfonya
  • 75g aszalt sárgabarack
  • 150g mazsola
  • sütőpapír

Elkészítés

  1. Törd össze a kekszet és tedd egy mély tálba az aszalványokkal és a magvakkal.
  2. Gőz felett olvaszd fel a vajat és a csokoládét, majd ha levetted a tűzről, add hozzá a mézet is.
  3. Öntsd a csokis vajat a mély tálba és jól keverd el a többi hozzávalóval.
  4. Bélelj ki egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral és jól nyomkodd bele a masszát.
  5. Tedd hűtőbe 2 órára.

Júniusban egy kis eperrel is el tudom képzelni.

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Ropogós csokis szelet" csatornájára