
Egy igazi téli süti, amit még a kislányom is falt pedig ki nem állhatja a sütőtök ízét! Van remény, hogy egy kis jót csempésszetek a zöldséget nemszerető gyerekek pocakjába. :)
A sütőtök rengeteg féleképpen elkészíthető, rostban gazdag – ezáltal segíti az egészséges bélflóra kialakulását és a megfelelő emésztést. Béta-karotinban is bővelkedik, ami a szem és a bőr jóllétéért és szépségéért felelős.
Írtam már a kis házi malmomról amivel itthon szoktam őrölni a gabonát. Fantasztikus érzés, amikor pereg ki a langyos-illatos friss liszt a tálba.
Képzeljétek el, hogy a liszt 48 óra múlva már elveszíti a tápanyagainak a 60%-át, 72 óra múlva pedig a 90%-át. Őrület! Szinte semmi nem marad a boltban vásárolt termékekben.
Hozzávalók egy 20x30cm-es tepsihez
- 3 csésze teljeskiőrlésű liszt
- 3/4 csésze kakaópor
- 1/2 csésze finomra őrölt mandula
- 1 zacskó sütőpor + 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csésze barna nádcukor
- 4 csésze nyers, reszelt sütőtök
- 1/2 csésze olaj
- 2 csésze víz
Elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, míg a sütőtököt, olajat és vizet egy másikban. Dolgozd össze a kettőt és egy kikent, kilisztezett tepsiben süsd 30-35 percet. Ennyire egyszerű!- és milyen isteni finom!
Próbáld ki baracklekváros sült almával is!
Jó étvágyat!