Székelykáposzta húsmentesen

székelykáposzta
székelykáposzta

Rengeteg savanyú káposzta volt még itthon és gondoltam csinálok valami tartalmasabb ételt ebben a hidegben. Nagyon jó lett! Abszolút nem hiányzik a hús belőle, minden a fűszerezésen és az alapanyagokon múlik – mint általában.

Hozzávalók 3-4 személyre

  • 60 dkg savanyú káposzta leöblítve
  • 1 db nagy fej vöröshagyma (vagy két kisebb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 rúd tönkölykolbász
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • só (a káposzta már elég sós lehet, ízlelgessétek)
  • tejföl, kenyér és petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

A felkockázott hagymát és az összezúzott fokhagymát egy kevés vízzel kezdjétek el főzni. Ha már puha, akkor hozzáadhatjátok a pirospaprikát, köményt, kolbászt és ha szükséges a sót, majd a káposztát. Éppen csak főjenek össze az ízek és már tálalhatjátok is (ha szükséges, akkor pótoljátok a vizet).

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Székelykáposzta húsmentesen" csatornájára