Tojásmentes majonézes krumplisaláta

majonézes krumplisaláta
majonézes krumplisaláta

Pár napja láttam egy videót amiben Kovács Zoltán vegán séf készített egy hamis majonézt. Olyan jól nézett ki, hogy muszáj volt kipróbálnom!
Szeretem a magból készült szószokat is, de ez igazán olyan volt mint a tojásból készült változata (nem mintha ahhoz kellene hasonlítania feltétlenül, de szerintem néha jó ha vissza lehet idézni gyermekkorunk ízeit egy-egy ilyen mentes finomsággal).

Hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam. Igaz, ennek nem a legjobb a zsírsav összetétele, de ez az olaj adja vissza leginkább a majonéz ízét.

Hozzávalók a majonézhez (kb. 500 ml-hez)

  • 200ml bio szójatej
  • pici finomítatlan nádcukor
  • citromlé
  • mustár
  • bors
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj (amennyit felvesz)

A szójatejet öntsd bele a turmixgépedbe a sóval, borssal, cukorral, mustárral, citromlével és alacsony fokozaton kezd el hozzáönteni az olajat. Addig öntsd, míg majonéz állagot el nem éri a szósz.

Ha szeretnél krumplisalátát, akkor lilahagymát vágj apróra és locsold meg egy kicsi citromlével és szórd meg sóval, hogy ne legyen csípős. Keverd hozzá a megfőtt és felaprított burgonyát és hamis majonézt.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Tojásmentes majonézes krumplisaláta" csatornájára