Vegán babos-céklás hamburger pogácsa

vegán hamburger
vegán hamburger

Még valamelyik amerikai gasztroblogon láttam, hogy egy céklás hamburger pogácsát sütöttek. De olyat ám, ami egyben marad grillezésnél, serpenyőben való sütésnél! Sőt nemhogy egyben marad, hanem ráadásul olyan mintha tojás fogná össze az alapelemeket. Nem mást használtak hozzá, mint a csicseriborsó vagy a fehérbab főzőlevét, az „aquafabát”.
Ez adta az alapötletet és született egy kicsit más recept alapján a céklás pogácsa. Mi most saját készítésű hamburger zsemlével, házi ketchuppal, mustárral, lilahagymával, savanyú uborkával és salátával ettük (azt hiszem a napokban újra meg kell csináljam...).

Akár előző este is elkészítheted a masszát, hogy ha hazajössz a munkából, suliból, játszótérről, már süthesd is.

A cékla és a bab sok vasat tartalmaz, ami legjobban C-vitaminnal együtt tud jól hasznosulni, ezért érdemes hozzá friss zöldséget fogyasztanod. A babban még magnézium, cink és rengeteg fehérje is található.

Hozzávalók 6 db. tenyérnyi pogácsához

  • 2dl-nyi zabliszt
  • 2dl-nyi kenyérmorzsa
  • 1 nagy cékla reszelve (ha bio, akkor nem is kell meghámozni)
  • 3 nagy evőkanál fehérbab
  • 100ml fehérbab főzőlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • oregánó
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése

Keverd össze a hozzávalókat, formázz 6 pogácsát és egy kevés kókuszzsíron süsd meg mindkét felét.

Jó étvágyat!

Címkék: 

Feliratkozás Comments for "Vegán babos-céklás hamburger pogácsa " csatornájára